U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Boudoir fotografie

Letterlijk betekent boudoir fotografie een fotoshoot genomen in de intimiteit en veiligheid van de privé vertrekken van de vrouw, het boudoir.

Boudoir fotografie bestaat al zolang als er gefotografeerd wordt.
Het is altijd de bedoeling geweest om een vrouw op haar mooist vast te leggen. Typisch bij boudoir fotografie is dat deze altijd in gedeeltelijke staat van ontkleding plaats vind om de sensualiteit te benadrukken. Lingerie of gedeeltelijk (bedekt) naakt. Maar nooit expliciet in beeld gebracht.

De nadruk bij boudoir fotografie ligt ook op het zachte karakter. Foto’s zijn daarom altijd licht en zacht, romantisch. Anders dan bijvoorbeeld bij glamour fotografie.

De gedachte achter boudoirfotografie kan velerlei zijn. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de foto’s te bundelen tot een boekje wat aan de toekomstige echtgenoot werd gegeven de dag voor het huwelijk. Dit was dan een teaser voor wat hij mocht verwachten bij de huwelijksnacht.

Voornamelijk in Amerika is deze vorm doorontwikkeld en van daaruit ook overgewaaid naar Europa.
De tijden veranderen en er zijn niet veel vrouwen meer die een privé boudoir hebben. Vandaar dat boudoir fotografie zich ook ontwikkeld heeft tot een meer uitgebreide vorm waarbij fotoshoots vaker in een luxe hotelkamer worden gehouden of zelfs in de studio. Maar ook de privé slaapkamer kan nog steeds worden gebruikt.

 

Werkwijze

Boudoir fotografie wordt allang niet meer alleen gedaan voorafgaand aan het huwelijk. Elke reden om jezelf op een mooie sensuele manier te laten vastleggen is geschikt.

  • Je bent afgevallen en wil dit vastleggen,
  • Je wilt samen met je partner een bijzonder foto boven je bed hebben hangen,
  • Als cadeau voor je partner (of jezelf),
  • Je wilt het resultaat van je vele fitnessen tastbaar vastleggen,
  • Je bent nooit mooier dan op dit moment,

Maar ook combinaties met bv zwangerschapsfotografie en new born fotografie kunnen we tegenwoordig hiertoe rekenen.

 Indien gewenst kan ik van uw foto's ook een prachtig boek laten samenstellen. Meerprijs hiervan is op aanvraag en afhankelijk van uw wensen.  Mijn ervaring is echter dat de meesten liever zelf een album of een andere vorm van presentatie willen samenstellen.

Ik hanteer strikte regels betreffende de privacy. Uw foto's worden niet gebruikt voor promotie of andere activiteiten tenzij u daar expliciet toestemming voor geeft.

© 2014. Lemmen-Fotografie. All Rights Reserved.

COPYRIGHT NOTICE

Op alle foto's blijft ook na afname het auteursrecht van toepassing. Het is niet toegestaan foto's, door mijn studio gemaakt, te bewerken, door te verkopen en/of voor andere commerciële doeleinden te gebruiken mits van te voren afgesproken.