U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Johan Lemmen, professioneel fotograaf.

Met fotografie ben ik in aanraking gekomen door, gedurende een aantal jaar in clubverband les te krijgen van fotograaf Enno Keurentjes. ( www.ennokeurentjes.nl )
Onze club, "M7" heeft in die tijd een paar exposities gehouden in onder andere het stadhuis van Almere. Daarbij hebben we een aantal foto's aan de collectie van het stadsarchief van Almere kunnen toevoegen.

Na deze periode ben ik verder gegaan met fotograferen en gaan studeren aan de fotovakschool in Amsterdam. Daar heb ik ontdekt dat mijn interesse voornamelijk ligt bij het werken met mensen. ik heb de passie en de rust om kinderen en dieren, maar natuurlijk ook volwassenen op natuurlijke  wijze op de foto te zetten.  Daarbij experimenteer ik graag met andere settings om net niet die standaard foto te vinden.  
Gedurende een aantal jaar heb ik in Almere, in eerste instantie alleen en naderhand met twee gewaardeerde collega's een studio gehad waar ik met veel plezier heb gewerkt. In april 2018 ben ik, vanwege een verhuizing naar het oosten van het land hiermee gestopt en nu werk ik vanuit huis of op locatie met een "pop-up" studio naar gelang de situatie vereist.

Daarnaast heb ik gedurende een lange tijd gefotografeerd voor de Stichting "Opkikker". Deze stichting verzorgt voor ernstig zieke kinderen en hun familie een dag waarop ze even alles kunnen vergeten en en kunnen genieten van allerlei soorten van activiteiten. Zo'n dag die meerder malen per maand wordt georganiseerd, wordt volledige door vrijwilligers belangeloos verzorgd. De stichting kan altijd meer vrijwilligers, maar vooral donateurs gebruiken.
Voor meer informatie over de stichting: www.opkikker.nl

  Ik laat u met veel plezier zien waar ik fotografisch  toe in staat ben

Ik geef regelmatig lezingen, workshops en cursussen over fotografie. Hierbij richt ik mij op de historie van de fotografie en op basis vaardigheden. Wat is sluitertijd en diafragma en hoe werkt dat. Wat is scherptediepte of de witbalans en hoe ga ik daarmee om. Maar ook de basis workflow voor het beheer van uw foto's. of hoe kan ik beter foto's maken met een smartphone of tablet. De cursussen of workshops kunnen variëren van een halve dag tot een complete beginnerscursus van 13 twee wekelijkse lessen. Een lezing duurt ongeveer 2 uur afhankelijk van de interactie met het publiek.

Voor meer informatie over foto-opdrachten, workshops of cursussen, cadeau bonnen en tarieven kunt u het best even contact opnemen

© 2014. Lemmen-Fotografie. All Rights Reserved.

COPYRIGHT NOTICE

Op alle foto's blijft ook na afname het auteursrecht van toepassing. Het is niet toegestaan foto's, door mijn studio gemaakt, te bewerken, door te verkopen en/of voor andere commerciële doeleinden te gebruiken mits van te voren afgesproken.